बेटा थारी मां समझावे रे भजन लिरिक्स | beta thari maa samjhave Bhajan Lyrics

705

बेटा थारी मां समझावे रे भजन लिरिक्स

बेटा थारी मां समझावे रे भजन लिरिक्स, beta thari maa samjhave chetawani bhajan lyrics in hindi

।। दोहा ।।
मात पिता परमात्मा, पति सेवा गुरु ज्ञान।
इनसे हिलमिल चालिये, वो नर चतुर सुजान।


~ बेटा थारी माँ समझावे ~

बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे।
माँ समझावे रे ,
मिनखपणो अळो जावे रे।


नो दस महीना झूल्यो गरभ में ,
मात घणी दुःख पाई रे।
बायर आयो खुशिया छाई ,
सइया मंगल गावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


बालपणा में थारो लाड लडायो ,
बेटा थने दूध पिलायो रे।
आई जवानी भूल गयो ,
तिरिया बिलमावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


दे शिक्षा सत्संग की थने ,
सज्जन बणायो रे।
संगत किनी मूरख की,
ओ पद खोयो रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


मदिरा मांस का भोजन करे ,
जाके घर में हानि रे।
सूद बुद बिसरे लक्मी जावे ,
वो नर नरका जावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


सेवा करी श्रवण ने बेटा ,
ज्या ने संत पुकारे रे।
मात पिता ने बिठा कावड़ में ,
तीरथ करावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


धर्म छोड़े जो सुख नहीं पावे ,
संत पुकारे रे।
हिरणाकुश रावण ने देखो ,
काळ खा जावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


मोह माया रे भरम जाळ में ,
उमर जावे रे।
पानी पेली पाळ बांध ले ,
ज्ञान बतावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


संत जना री संगत कर ले ,
है सुखकारी रे।
सत्संग सु कट जावे भव रा ,
बंधन भारी रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


सुमता कुमता उर में थारो ,
सुमता धारो रे।
सुधर जावेला पल में थारो ,
मिनख जमारो रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


अमरदास पतिदेव हमारा ,
दिन दयालु रे।
फुंदी देवी यु कह समझावे ,
गुरु शरणे आजा रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,
बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……


जरूर देखे :- भलाई कर भला होगा

जरूर देखे :- थारोडो सायेबो बता तोला राणी

chetawani bhajan lyrics in hindi

~ beta thari maa samjhave ~

beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.
ma samjhave re ,
minakhpano alo jave re.


no das mahina jhulyo garabh me,
mat ghani dukh pai re.
bayar aayo khushiya chhai,
saiya mangal gave re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


balpana me tharo lad ladayo,
beta thane dudh pilayo re.
aai jawani bhul gayo,
tiriya bilmave re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


de shiksha satsang ki thane,
sajjan banayo re.
sangat kini murakh ki,
o pad khoyo re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


madira mans ka bhojan kare,
jake ghar me hani re.
sud bud bisre laxmi jave,
wo nar narka jave re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


seva kari sharvan ne beta,
jya ne sant pukare re.
mat pita ne bitha kavad me,
tirath karave re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


dharma chode jo sukh nhi pave,
sant pukare re.
hirnakush ravan ne dekho,
kal kha jave re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


moh maya re bharam jal me,
umar jave re.
pani peli pal bandh le,
gyan batave re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


sant jana ri sangat kar le,
hai sukhkari re.
satsang su kat jave bhav ra,
bandhan bhari re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


sumta kumta ur me thari,
sumta dharo re.
sudhar javela pal me tharo,
minakh jamaro re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


amardas patidev hamara,
din dayalu re.
fundi devi yu kah samjhave,
guru sharane aaja re.
beta thari ma samjhave re,
beta thari ma samjhave re.


जरूर देखे :- गोड़े तो आयो म्हारे नीर रे

जरूर देखे :-  छोड़े ने मत जावो राजा भरथरी

चेतावनी भजन लिरिक्स मारवाड़ी

~ बेटा थारी मां समझावे रे ~

बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे।
माँ समझावे रे ,मिनखपणो अळो जावे रे।

नो दस महीना झूल्यो गरभ में ,मात घणी दुःख पाई रे।
बायर आयो खुशिया छाई ,सइया मंगल गावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

बालपणा में थारो लाड लडायो ,बेटा थने दूध पिलायो रे।
आई जवानी भूल गयो ,तिरिया बिलमावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

दे शिक्षा सत्संग की थने ,सज्जन बणायो रे।
संगत किनी मूरख की,ओ पद खोयो रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

मदिरा मांस का भोजन करे ,जाके घर में हानि रे।
सूद बुद बिसरे लक्मी जावे ,वो नर नरका जावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

सेवा करी श्रवण ने बेटा ,ज्या ने संत पुकारे रे।
मात पिता ने बिठा कावड़ में ,तीरथ करावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

धर्म छोड़े जो सुख नहीं पावे ,संत पुकारे रे।
हिरणाकुश रावण ने देखो ,काळ खा जावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

मोह माया रे भरम जाळ में ,उमर जावे रे।
पानी पेली पाळ बांध ले ,ज्ञान बतावे रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

संत जना री संगत कर ले ,है सुखकारी रे।
सत्संग सु कट जावे भव रा ,बंधन भारी रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

सुमता कुमता उर में थारो ,सुमता धारो रे।
सुधर जावेला पल में थारो ,मिनख जमारो रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

अमरदास पतिदेव हमारा ,दिन दयालु रे।
फुंदी देवी यु कह समझावे ,गुरु शरणे आजा रे।
बेटा थारी माँ समझावे रे ,बेटा थारी माँ समझावे रे। टेर। ……

prakash mali ke bhajan

भजन :- बेटा थारी माँ समझावे
गायक :- प्रकाश माली
लेबल :- राजस्थानी भजन

जरूर देखे :- भिक्षा देने मैया पिंगला

जरूर देखे :- राजा मोरध्वज की कथा

पिछला लेखभलाई कर भला होगा बुराई कर बुरा होगा भजन लिरिक्स | Bhalai Kar Bhala Hoga Bhajan Lyics
अगला लेखअपने माँ बाप का दिल ना दुखा कव्वाली लिरिक्स | apne maa baap ka dil na dukha qawwali Lyrics

कोई जवाब दें

कृपया अपनी टिप्पणी दर्ज करें!
कृपया अपना नाम यहाँ दर्ज करें

five × 5 =