पंछीडा लाल आछी पड़ियो रे उलटी पाटी भजन लिरिक्स | Panchida Lal Aachi Padhyo Re Ulti Pati Bhajan lyrics

2064

पंछीडा लाल आछी पड़ियो रे उलटी पाटी भजन लिरिक्स

पंछीडा लाल आछी ड़ियो रे उलटी पाटी भजन लिरिक्स, Panchida Lal Aachi Padhyo Re Ulti Pati desi chetavani bhajan lyrics

।। दोहा ।।
दौड़ सके तो दौड़ ले, जब लग तेरी दौड़।
दौड़ थकी धोखा मिट्या, वस्तु ठोड की ठोड।


~ पंछीडा लाल आछी ~

पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी।
ईश्वर ने तू भूल गयो रे ,
लख चौरासी काटी।


गर्भवास में दुःख पायो थारे ,
घणा दीना री घाटी।
बाहर आय राम ने भूल्यो ,
उल्टी पढ़ ली पाटी।
पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …


जीव जन्तु ने खाय खायकर ,
बदन बणायो बाटी।
इतनी मोटी देह जले जब ,
लागे बारा मण काठी।
पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …


करस काण ने छोड़ दिवी तू ,
हाथ में ले ली लाठी।
माखण और दूध ने बेचे ,
छाछ जरे कइया खाटी।
पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …


जोड़ जोड़ धन कर लियो भेळो ,
लगा कपट की टाटी।
अपणा मतलब कारणे ,
कितनो की गर्दन काटी।
पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …


आया गया थारा मेहमाना ने ,
घाले चूरमो बाटी।
भूखा प्यासा साधुडा ने ,
घाले राबड़ी खाटी।
पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …


कहत गुलाब सुणो भाई साधु ,
या छे जम की घाटी।
जम का दूत पकड़ कर मारे ,
जद चाटेला माटी।
पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …


पंछीडा लाल आछी ,
पड़ियो रे उलटी पाटी।
ईश्वर ने तू भूल गयो रे ,
लख चौरासी काटी।


जरूर पढ़ें :- साधु भाई नगे करो वा घर की

जरूर पढ़ें :- इन रे आंगणिये सखी

desi chetavani bhajan lyrics

~ Panchida Lal Aachi Padhyo Re ~

panchida lal aachi,
padiyo re ulati pati.
ishwar ne tu bhul gayo re,
lakh chorasi kati.


garabhvas me dukh payo thare,
ghana dina ri ghati.
bahar aay ran me bhulyo,
ulati pad li pati.
panchida lal aachi,
padiyo re ulati pati.


jiv jantu ne khay khaykar,
badan banayo bati.
etni moti deh jale jab,
lage bara man kathi.
panchida lal aachi,
padiyo re ulati pati.


karas kan ne chod divi tu,
hath me le li lathi.
makhan or dudh ne beche,
chhach jare kaiya khati.
panchida lal aachi,
padiyo re ulati pati.


jod jod dhan kar liyo bhelo,
laga kapat ki tati.
apan matlab karne,
kitno ki gardan kati.
panchida lal aachi,
padiyo re ulati pati.


aaya gaya thara mehamana ne,
ghale churmo bati.
bhukha pyasa sadhuda ne,
ghale rabadi khati.
panchida lal aachi,
padiyo re ulati pati.


kahat gulab sino bhai sadhu,
ya che jam ki ghati.
jam ka dut pakad kar mare,
jad chatela mati.
panchida lal aachi,
padiyo re ulati pati.


जरूर पढ़ें :- गुरु कितना दे उपदेश

जरूर पढ़ें :- जिणरो परमारथ म्हारो जूनो जोगी जाणे

मारवाड़ी चेतावनी भजन लिरिक्स

~ पंछीडा लाल आछी ड़ियो रे ~

पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी।
ईश्वर ने तू भूल गयो रे ,लख चौरासी काटी।

गर्भवास में दुःख पायो थारे ,घणा दीना री घाटी।
बाहर आय राम ने भूल्यो ,उल्टी पढ़ ली पाटी।
पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …

जीव जन्तु ने खाय खायकर ,बदन बणायो बाटी।
इतनी मोटी देह जले जब ,लागे बारा मण काठी।
पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …

करस काण ने छोड़ दिवी तू ,हाथ में ले ली लाठी।
माखण और दूध ने बेचे ,छाछ जरे कइया खाटी।
पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …

जोड़ जोड़ धन कर लियो भेळो ,लगा कपट की टाटी।
अपणा मतलब कारणे ,कितनो की गर्दन काटी।
पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …

आया गया थारा मेहमाना ने ,घाले चूरमो बाटी।
भूखा प्यासा साधुडा ने ,घाले राबड़ी खाटी।
पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …

कहत गुलाब सुणो भाई साधु ,या छे जम की घाटी।
जम का दूत पकड़ कर मारे ,जड़ चाटेला माटी।
पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी। टेर। …

पंछीडा लाल आछी ,पड़ियो रे उलटी पाटी।
ईश्वर ने तू भूल गयो रे ,लख चौरासी काटी।

moinuddin manchala ke bhajan

भजन :- पंछीडा लाल आछी
गायक :- मोइनुद्दीन मनचला
लेबल :- राजस्थानी भजन

जरूर पढ़ें :- मनवा राखे नी विश्वास

जरूर पढ़ें :- थारी चुनड़ली रा चटका

पिछला लेखसाधु भाई नगे करो वा घर की भजन लिरिक्स | sadhu bhai nage karo wa ghar ki bhajan lyrics
अगला लेखसाधु भाई बेगम देश हमारा भजन लिरिक्स | sadhu bhai begum desh hamara bhajan lyrics

4 टिप्पणी

कोई जवाब दें

कृपया अपनी टिप्पणी दर्ज करें!
कृपया अपना नाम यहाँ दर्ज करें

thirteen − three =