हूं लड़यो घणो मेवाड़ी आन बचावण ने भजन लिरिक्स | hu ladyo ghano hu sahyo ghano bhajan lyrics

610

हूं लड़यो घणो मेवाड़ी आन बचावण ने भजन लिरिक्स

हूं लड़यो घणो मेवाड़ी आन बचावण ने hu ladyo ghano hu sahyo ghano maharana pratap bhajan lyrics in hindi

 ।। दोहा ।।
हल्दीघाटी मे रक्त बहा जब,कण कण उसका बोला।
मुगलों की ताकत को उसने, तलवारो पर तोला।


~ हूँ लड्यो घणो हूँ सहयो घणो ~

हूँ लड्यो घणो हूँ सहयो घणो,
मेवाडी मान बचावण ने।
पण आच नही राखी रण में,
बैरया रो खून बहावण ने।
जय हो महाराणा, जय हो महाराणा।


जद याद करू हल्दीघाटी,
नैणा सु रक्त उतर आवे।
सुख दुख रो साथी चेतकडो,
सूती सी होक जगा जावे।
जय हो महाराणा, जय हो महाराणा।


म्हारो रण में रक्त उबल जावे,
म्हारो चेतक धरा ने पलटावे।
केसरिया रग रग में चढायो,
हल्दीघाटी रा टीला है।
म्हारा वीर घणा भडकीला हैै।
वीरा री आ बाता बता दूँ।


आ हाथा में तलवार थका,
कुल रा केवेला रजपूती।
मेण्या रे बदले बैर्या रे,
छाती मे रेवेला सूती।
मै रजपूतन रो जायो हूँ,
रजपूती आण बचावुला।
शिश पडे पर पाग नही,
आ आचो धर्म निभाऊला।


तू राख भरोसा ए मायड़ ,
थारी आण कदेनी झुकवादु।
आ जीवन है थारे हवाले।
माटी रो कर्ज चुकावुला,
अकबर रो शिश झुकावुला,
बचनो है तो बचने दिखा दे।
पीतल रे खिवता बादल री,
जो रोके शूर उगाली ने।
सिंहा री हातल सहलेवे,
वा धोक मिली कद श्याली ने।


राखो वो मुछ्या वेटुडी,
लोया री नदी बहा दुला।
मै कथक लडूला अकबर सु,
उजड्यो मेवाड़ बसा दुला।


हूँ लड्यो घणो हूँ सहयो घणो,
मेवाडी मान बचावण ने।
पण आच नही राखी रण में,
बैरया रो खून बहावण ने।
जय हो महाराणा, जय हो महाराणा।


जरूर पढ़ें :- गोरा रानी ने जपि ऐसी माला

जरूर पढ़ें :- तेरे दया धर्म नहीं मन में

maharana pratap bhajan lyrics in hindi

~ hu ladyo ghano hu sahyo ghano ~

hu ladyo ghano hu sahyo ghano,
mewadi man bachavan ne.
pan aach nhi rakhi ran me,
bairya ro khun bahavan ne.
jay ho maharana, jay ho maharana.


jad yad karu haldighati,
naina su rakt utar aave.
sukh dukh ro sathi chetakado,
suti si hok jaga jave.
jay ho maharana, jay ho maharana.


maro ran me rakt ubal jave,
maro chetak dhra ne paltave.
kesriya rag rag me chadayo.
haldi ghati ra teela hai.
mara veer ghana bhadkila hai.
veera ri aa bata bata hu .


aa hatha me talvar thaka,
kul ra kevela rajputi.
meuya re badle berya re,
chati me revela suti.
me rajputan ro jayo hu,
rajputi aan bachavula.
shish pade par pag nhi,
aa aacho dharm nibhaula.


tu rakh bharosa e mayad,
thari aan kadeni jhukwa du.
aa jivan hai thare hawale.
mati ro karj chukawula,
akbar ro shish jhukawula.
bachno hai to bachne dikha de.
pital re khiwta badal ri,
jo roke sur ugali ne.
sinha ri hatal sah leve,
wa dhok mili kad shyali ne.


rakho wo muchya vetudi,
loya ri nadi baha dula.
me kathak ladula akbar su,
ujdyo mewad bas dula.


hu ladyo ghano hu sahyo ghano,
mewadi man bachavan ne.
pan aach nhi rakhi ran me,
bairya ro khun bahavan ne.


जरूर पढ़ें :- आज सभा में लाज बचाले

जरूर पढ़ें :- हालो रे हालो आई माता रे

महाराणा प्रताप भजन लिरिक्स

~ हूं लड़यो घणो मेवाड़ी आन बचावण ने ~

हूँ लड्यो घणो हूँ सहयो घणो,मेवाडी मान बचावण ने।
पण आच नही राखी रण में,बैरया रो खून बहावण ने।
जय हो महाराणा, जय हो महाराणा।

जद याद करू हल्दीघाटी,नैणा सु रक्त उतर आवे।
सुख दुख रो साथी चेतकडो,सूती सी होक जगा जावे।
जय हो महाराणा, जय हो महाराणा।

म्हारो रण में रक्त उबल जावे,म्हारो चेतक धरा ने पलटावे।
केसरिया रग रग में चढायो।
हल्दीघाटी रा टीला है ,म्हारा वीर घणा भडकीला हैै।
वीरा री आ बाता बता दूँ।

आ हाथा में तलवार थका,कुल रा केवेला रजपूती।
मेण्या रे बदले बैर्या रे,छाती मे रेवेला सूती।
मै रजपूतन रो जायो हूँ,रजपूती आण बचावुला।
शिश पडे पर पाग नही,आ आचो धर्म निभाऊला।

तू राख भरोसा ए मायड़ ,थारी आण कदेनी झुकवादु।
आ जीवन है थारे हवाले।
माटी रो कर्ज चुकावुला, अकबर रो शिश झुकावुला।
बचनो है तो बचने दिखा दे।
पीतल रे खिवता बादल री,जो रोके शूर उगाली ने।
सिंहा री हातल सहलेवे,वा धोक मिली कद श्याली ने।

राखो वो मुछ्या वेटुडी,लोया री नदी बहा दुला।
मै कथक लडूला अकबर सु,उजड्यो मेवाड़ बसा दुला।

हूँ लड्यो घणो हूँ सहयो घणो,मेवाडी मान बचावण ने।
पण आच नही राखी रण में,बैरया रो खून बहावण ने।
जय हो महाराणा, जय हो महाराणा।

chotu singh rawna bhajan

भजन :- हूँ लड्यो घणो हूँ सहयो घणो
गायक :- छोटू सिंह रावणा
लेबल :- राजस्थानी भजन

जरूर पढ़ें :- बोल कन्हैया बोल

जरूर पढ़ें :- धर धारू रे पाँव धराणा

पिछला लेखगोरा रानी ने जपि ऐसी माला भजन लिरिक्स | gora rani ne japi aisi mala bhajan lyrics
अगला लेखभोमिया जी रमता पधारो मारे आंगणिया भजन लिरिक्स | bhomiya ji ramta padharo bhajan lyrics

कोई जवाब दें

कृपया अपनी टिप्पणी दर्ज करें!
कृपया अपना नाम यहाँ दर्ज करें

5 + 10 =