नीले घोड़े रा असवार म्हारा मेवाड़ी सरदार भजन | neele ghode ra aswar mewadi rana sunta ja jo ji bhajan

16732

नीले घोड़े रा असवार म्हारा मेवाड़ी सरदार भजन लिरिक्स

नीले घोड़े रा असवार म्हारा मेवाड़ी सरदार भजन mewadi rana sunta ja jo ji neele ghode ra aswar anil nagori bhajan

।। दोहा ।।
जननी जणे तो ऐसा जने, कई महाराणा प्रताप।
अकबर सुतो यो जगे , भाई ज्यू सिराणे साप।


~ नीले घोड़े रा असवार ~

नीले घोड़े रा असवार ,
म्हारा मेवाड़ी सरदार ,
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ।


राणा थारी धाकल सुण ने ,
अकबर धुज्यो जाय।
हल्दी घाटी रंगी खून सु ,
नालो बेहतो जाय।
चाली मेवाड़ी तलवार ,
वेग्या हुना रा खेतार।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,
मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..


चेतक चढ़ ग्यो हाथी पर और ,
मान सिंह घबराई।
भालो फेक्यों महाराणा जद ,
ओ दो टुट्यो जाय।
रण में घमासान मचवाय ,
बेरी रण सु भाग्या जाय।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,
मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..


जालो ग्यो स्वर्गा रे माई ,
पाताल लहू लुहान।
चेतक तन सु बहे पना ,
करतब बरनियो ना जाय।
माने जीवन सु नहीं प्यार ,
माने मरणो है एक बार।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,
मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..


शक्ति सिंह री गर्दन झुक गई ,
पड़ियो पगा में आई।
प्यार जुम ग्यो गले लूम ग्यो ,
वचन ने मुंडे आय।
दोनों आसूडा ढळकाय ,
मारी बाहा कुण छुडवाय।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,
मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..


Read Also:- मारो दूध क्यों लगायो रे बेटा हनुमान

Read Also:- सेठा में सांवरो सेठ

Mewadi Rana Sunta ja jo ji Bhajan English Lyrics

!! Neele Ghode Ra Asvar !!

neele ghode ra asavaar ,
mhaara mevaadee saradaar ,
raana sunata hee ja jyo jee .


raana thaaree dhaakal sun ne ,
akabar dhujyo jaay.
haldee ghaatee rangee khoon su ,
naalo behato jaay.
chaalee mevaadee talavaar ,
vegya huna ra khetaar.
raana sunata hee ja jyo jee ,
mevaadee raana sunata hee ja jyo jee
neele ghode. …..


chetak chadh gyo haathee par aur ,
maan sinh ghabaraee.
bhaalo phekyon mahaaraana jad ,
o do tutyo jaay.
ran mein ghamaasaan machavaay ,
beree ran su bhaagya jaay.
raana sunata hee ja jyo jee ,
mevaadee raana sunata hee ja jyo jee
neele ghode. …..


jaalo gyo svarga re maee ,
paataal lahoo luhaan.
chetak tan su bahe pana ,
karatab baraniyo na jaay.
maane jeevan su nahin pyaar ,
maane marano hai ek baar.
raana sunata hee ja jyo jee ,
mevaadee raana sunata hee ja jyo jee
neele ghode. …..


shakti sinh ree gardan jhuk gaee ,
padiyo paga mein aaee.
pyaar jum gyo gale loom gyo ,
vachan ne munde aay.
donon aasooda dhalakaay ,
maaree baaha kun chhudavaay.
raana sunata hee ja jyo jee ,
mevaadee raana sunata hee ja jyo jee
neele ghode. …..


Read Also:- कर्मा री रेखा न्यारी न्यारी

Read Also:- माला रो मणियो भजन वाली डोरी

anil nagori bhajan lyrics in hindi

।। राणा सुणता ही जा ज्यो जी ।।

नीले घोड़े रा असवार ,म्हारा मेवाड़ी सरदार ,
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ।

राणा थारी धाकल सुण ने ,अकबर धुज्यो जाय।
हल्दी घाटी रंगी खून सु ,नालो बेहतो जाय।
चाली मेवाड़ी तलवार ,वेग्या हुना रा खेतार।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..

चेतक चढ़ ग्यो हाथी पर और ,मान सिंह घबराई।
भालो फेक्यों महाराणा जद ,ओ दो टुट्यो जाय।
रण में घमासान मचवाय ,बेरी रण सु भाग्या जाय।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..

जालो ग्यो स्वर्गा रे माई ,पाताल लहू लुहान।
चेतक तन सु बहे पना ,करतब बरनियो ना जाय।
माने जीवन सु नहीं प्यार ,माने मरणो है एक बार।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..

शक्ति सिंह री गर्दन झुक गई ,पड़ियो पगा में आई।
प्यार जुम ग्यो गले लूम ग्यो ,वचन ने मुंडे आय।
दोनों आसूडा ढळकाय ,मारी बाहा कुण छुडवाय।
राणा सुणता ही जा ज्यो जी ,मेवाड़ी राणा सुणता ही जा ज्यो जी
नीले घोड़े। …..

राणा सुणता ही जा ज्यो जी Bhajan Video

भजन :- नीले घोड़े रा असवार
गायक :- अनिल नागौरी
लेबल :- राजस्थानी भजन

Read Also:- थारी लंका सुनी हो गई कठे परो ग्यो कन्थ

Read Also:- रमता पधारो म्हारे आंगणे

पिछला लेखमारो दूध क्यों ले जायो रे बेटा हनुमान भजन लिरिक्स | maro doodh kyu lagaya beta hanuman bhajan lyrics
अगला लेखगुरु दाता मारो अब करो जन्म सुधारो भजन लिरिक्स | guru ji maro janam sudharo mahendra singh bhajan Lyrics